رسالت آرکاپ

شتاب‌دهنده آرکاپ که تیم‌های دارای ایده‌های نوآورانه و سود ده  رو توسط تیم حرفه‌ای و متخصص خودش ارزیابی می‌کنه و اگر نظرشو جلب کرد همه تلاشش رو می­کنه تا امکاناتی رو فراهم کنه که تیم بتونه یاد بگیره، مدل کسب‌وکارشو طراحی کنه، کسب‌وکارشو بازاریابی کنه، مشاوره فنی و کسب‌وکار داشته باشه، دفتر و فضای کار مناسب داشته باشه، طرح توجیهی برای سرمایه‌گذار بنویسه و در معرض شبکه­ای از سرمایه‌گذاران قرار بگیره و در نهایت سرمایه مورد نیازشو جذب کنه و به رشد و سوددهی برسه.

خیلی از ماها، ایده‌های خیلی خوبی داریم و یا داشتیم که تصمیم گرفتیم راه‌اندازی‌اش کنیم. گاهی این ایده‌های خوب صرفاً در حد ایده میمونه و جرئت ارائه اون رو نداریم و یا جرئت داشتیم و براش تیم ساختیم، روش کار کردیم و با سرمایه شخصی و دوستان و آشناها راه‌اندازی‌اش کردیم و توی مسیر با موانع و چالش‌های مختلفی روبرو شدیم. گاهی وقت‌ها هم پیش اومده شکست خوردیم. هم سرمایه از دستمون رفته و هم زمان. اما توی مسیر این کار به موانع زیادی برمی‌خوریم.

از اونجایی که با خیلی از افراد در ارتباط بودیم و تو این فضا کار کردیم، با چالش‌های مختلفی که تیم‌ها و افراد باهاش مواجه میشین آشناییم. مثلاً بعد از یک مدت سرمایه‌ تموم میشه و نیاز به پول بیشتری دارن. حالا از کجا سرمایه‌گذار پیدا کنین؟ و یا حتی اگر پیدا کردین چطور توجیهش کنین که این ایده و کار ما به‌دردبخور و سودآوره؟ مدل کسب‌وکارمون رو چطوری طراحی کنیم و چطوری براش طرح توجیهی بنویسیم؟ به‌علاوه چطور هزینه‌های کارمون رو به حداقل برسونیم؟

از طرف دیگه، طی این سال‌های متوجه شدیم، فضای اکوسیستم کارآفرینی و نوآوری استان و منطقه­امون خیلی نوپاست و نیازمند اینه که بازیگران حوزه نوآوری و کارآفرینی کشور کارآمدتر و منسجم­تر وارد میدون بشن. البته که شرکت‌ها و سازمان‌های مختلف دولتی و خصوصی تو این مدت اقدامات خوبی کرده بودن. تو همه جای دنیا و اکثر استان‌های کشور شتاب‌دهنده به عنوان حلقه واسط بین استارتاپ­ها و سرمایه‌گذاران، با فراهم کردن زیرساخت و فرایندها عمل می­کنه و باعث رشد اکوسیستم منطقه میشه و اینجا بود که شتاب‌دهنده آرکاپ به همت آقایان رضا فلاح و سالار فریدپور از فعالین اکوسیستم کارآفرینی و نوآوری اکوسیستم کشور متولد شد.

با پیگیری‌ها و زحمات شبانه روزی مجموعه آرکاپ، درسال ۱۴۰۱ که به نام تولید؛دانش‌بنیان و اشتغال آفرین مزین شده است، شتابدهنده آرکاپ نیز توانست به اولین شتابدهنده دانش‌بنیان شمالغرب کشور تبدیل شود.

شتاب‌دهنده آرکاپ که تیم‌های دارای ایده‌های نوآورانه و سود ده در حوزه‌های کشاورزی، دامپروری و معدن و فناوری‌های پیشرفته رو توسط تیم حرفه‌ای و متخصص خودش ارزیابی می‌کنه و اگر نظرشو جلب کرد همه تلاشش رو می­کنه تا امکاناتی رو فراهم کنه که تیم بتونه یاد بگیره، مدل کسب‌وکارشو طراحی کنه، کسب‌وکارشو بازاریابی کنه، مشاوره فنی و کسب‌وکار داشته باشه، دفتر و فضای کار مناسب داشته باشه، طرح توجیهی برای سرمایه‌گذار بنویسه و در معرض شبکه­ای از سرمایه‌گذاران قرار بگیره و در نهایت سرمایه مورد نیازشو جذب کنه و به رشد و سوددهی برسه.

اما ممکنه این سؤال براتون پیش بیاد که اگه یه تیمی بودیم که توی حوزه­های شتاب‌دهنده آرکاپ  تخصص داشتیم و ایده نداشتیم چی؟ باز هم آرکاپ به عنوان یک استارتاپ استودیو پذیرای تیم‌های متخصص با انگیزه و مستعد هست تا ایده هایی که شناسایی کرده رو با شما به نتیجه برسونه.

حالا اگه ایده تو حوزه های آرکاپ نبود چی؟ باز هم آرکاپ می­تونه در صورتی که ایده مورد نظر به اندازه کافی جالب توجه باشه، تیم­ها رو جذب کنه و ازشون حمایت کنه.

حالا یه سؤال دیگه، اگه تیم و ایده نداشتم، اما مهارت و تخصص داشتم چی؟ آرکاپ بر اساس تخصص و میزان مهارت شما، می­تونه تو مسیر توسعه به شما کمک کنه، یا شما رو به تیم‌های مستقر معرفی می­کنه و یا به شرکت­های دیگه. در هر صورت چه تیم و ایده داشته باشین و چه مهارت خاصی، آرکاپ یه محله برای همه که می­خوان رشد کنن.

پس آرکاپ فقط یک شتاب‌دهنده و استارتاپ استودیو نیست، آرکاپ سعی کرده فضای کار مناسب، بزرگ، آرام­بخش و بشاشی رو طراحی کنه تا افرادی مثل فریلنسرها و تیم­ها که نیاز به دفتر کار دارند بتونن ازش استفاده کنند. دسترسی جغرافیایی این دفتر بزرگ که تو خیابان دانشکده پردیس بین­المللی دانشگاه ارومیه واقع شده است. اینترنت پر سرعت، میز و برخورداری از کارگاه­های آموزشی و مشاورهای متخصص تو هر زمینه­ای از مزیت­های اصلی این فضای کار اشتراکی محسوب می‌شه.

مرکز شتاب­دهی آرکاپ به عنوان اولین شتابدهنده‌ تخصصی در استان آذربایجان غربی با تمرکز بر محورهای اصلی اقتصادی استان نقش بسزایی در بروز و ظهور نوآوری در صنایع مختلف استان و رونق اقتصادی آن ها را دارا می‌باشد.

مأموریت

تأمین فضا و بستر مناسب جهت پرورش ایده‌ها و طرح‌های فناورانه و نوآورانه و رساندن آن­ها به مرحله تجاری شدن و حمایت از توسعه دانش‌بنیان کسب‌وکارها در محورهای اصلی اقتصاد استان آذربایجان غربی

رسالت کاری شتاب‌دهنده آرکاپ بر کاهش ریسک آغاز کسب‌وکار برای تیم‌های مستعد و دانشی استوار است و تلاش می‌شود تا استارتاپ‌ها در آغاز به کار خود در فرایند شتاب‌دهی در مدت زمان ۳ تا ۹ ماه بر روی توسعه فناوری و محصول متمرکز شوند.

اهداف و ارزش‌ها

ایجاد نوآوری تدریجی در صنایع فعال استان آذربایجان غربی

حمایت از کارآفرینان خلاق و نوآور و اتصال فرصت‌های استان آذربایجان غربی به اکوسیستم کارآفرینی کشور

ایجاد ارتباط مؤثر سازمان‌ها و صنایع مرتبط در این حوزه با طبقه نوآور

ارائه نیازمندی‌های روز با تمرکز برصنایع و بازار برای ترغیب دانشجویان به فعالیت در راستای رفع نیازمندی‌های روز کشور، استان و کشورهای همسایه از طریق رویدادهای آموزشی از دیگر اهداف شتاب‌دهنده آرکاپ است.

  • فناوری‌های پیشرفته و شهر هوشمند (Advanced Technologies)
  • گردشگری و گردشگری سلامت (Tourism and Health tourism)
  • معدن و تکنولوژی‌های فراوری (Mining And Processing Technology)
  • کشاورزی (Agriculture Technology)، تکنولوژی­های حوزه صنایع غذایی (Food Technology) و دامپروری (Livestock Technology)